Scientific Production on ESG in Restaurants
Keywords:
Restaurant, Sustentability, ESG, Governance, SocialAbstract
The acronym ESG (Environmental, Social, and Governance) is gaining prominence in organizations globally, with the incorporation of sustainable practices into their management (environmental, social, and governance). This research, of a bibliographic and descriptive nature, with a predominantly qualitative approach, aims to analyze the literature on the ESG theme in restaurants across three databases: Taylor & Francis, Web of Science, and Scopus. The results indicate a scarcity of studies on this topic within the gastronomic sector. The resulting publications are concentrated in the years 2020, 2023, and 2024, showing that ESG is a theme that has more recently become the focus of research. The most prominent topics in the studies center around governance, with a focus on corporate governance, business conduct, control and management practices, and transparency in management.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
Os Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Creative Commons Attribution License que permitindo o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria do trabalho e publicação inicial nesta revista.
Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).