Green Practices in Sustainable Destination Management:
The Effects of Personal Environmental Awareness
Keywords:
Sustainable destination management, green practices in food and beverage businesses, personal environmental awarenessAbstract
The concept of sustainability, which emerged as a result of the rapid environmental destruction and the unconscious consumption of resources, is also frequently used in destination management studies. This study aims to determine the effects of green application activities of food and beverage businesses on the environmental awareness of employees within the scope of sustainable destination management. With this intent, data was collected from 221 employees working in food and beverage businesses in the Çeşme region of İzmir. Structural Equation Modeling [SEM] was used to analyze the relationship between the structures used in the study. The findings show that personal environmental awareness has a strong and positive effect on all dimensions (green practice awareness, local contribution, energy contribution). Some academic recommendations with viable suggestions are provided in accordance with the study findings.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
Os Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Creative Commons Attribution License que permitindo o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria do trabalho e publicação inicial nesta revista.
Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).