Quitanda as Protagonist of Gastronomic Festival in Congonhas, Minas Gerais [Brazil]
Keywords:
Tourism, Hospitality, ´Gastronomic Festival, Quitanda, Congonhas, Minas Gerais [Brazil]Abstract
This article sought to discuss under the hospitality approach, the cultural importance of Quitanda, a delicacy served both at lunchtime [domestic environment] and at the Quitanda Festival in Congonhas, Minas Gerais [public environment]. The theoretical approach discussed studies that deal with the origin and characteristics of Minas Gerais food, gastronomic festivals and hospitality. For exploratory and qualitative research, bibliographical and documentary research and interviews were used. It was observed that the city or region where the festival takes place seeks a gastronomic element that reflects the cultural characteristics of its people. This highlight, in addition to strengthening traditions, also has the function of cooperating with the economic, cultural and social growth of the region where the gastronomic festivals take place.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
Os Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Creative Commons Attribution License que permitindo o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria do trabalho e publicação inicial nesta revista.
Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).